Drugi Salon žilavke u Trebinju

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Drugi Salon žilavke u Trebinju

Drugi Salon žilavke održaće se u petak 17. avgusta od 19 do 23 časa u Vinskoj galeriji Vukoje u Trebinju. Najavljeno je dvadesetak izlagača koji će predstaviti raskošni šarm, kvalitet i neobičnu raznovrsnost vina od sorte koja je utkana u temelje Hercegovine.

- Ovogodišnja izložba vina okupiće najbolje i najuspešnije vinarije koje se bave žilavkom kao sortom, a poseban pomak u odnosu na prošlu godinu biće u oblasti gastro ponude. Očekuje se i dolazak više od 70 medijskih kuća, ne samo sa područja ex-YU već i drugih delova sveta, kao i dolazak velikih vinskih distributera iz evropskih zemalja – kaže Radovan Vukoje, vlasnik vinarije Podrumi Vukoje 1982 inicijator i glavni organizator ove manifestacije jedinstvene po značaju za Trebinje i Hercegovinu.

vukojeRadovan Vukoje, inicijator i organizator Salona žilavke

Kao jedno od iznenađenja na marginama Salona biće specijalno uparivanja vina i hrane „Vinska noć crvenih boja“, namenjeno vinskim novinarima, a koje će se održati dan ranije u restoranu Villa Pergola, gde će o crvenim sortama Hercegovine i njihovom odnosu sa specijalitetima pričati vinski austrijski stručnjak Darel Džozef, dok će gurmanluke za tu priliku spremati poznati chef Nihad Mameledžija.

Za sve informacije i rezervacije možete se javiti na broj telefona +385 66 801116

nazad na vrh

Srodni tekstovi