Aleksandar Vučić u vinariji Aleksić

  • Objavljeno u Info
Aleksandar Vučić u vinariji Aleksić

Kako prenose mediji u Srbiji, u okviru dvodnevne posete Pčinjskom okrugu predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ i vinariju Aleksić u Vranju, gde je poručio da vinska industrija u Srbiji sve više napreduje i da su vinske kompanije važne za privredni razvoj naše zemlje, te da su među najrazvijenijima u regionu.

- Bugari i Rumuni napreduju u vinskoj industriji i dosta ulažu u njen razvoj, dok svi drugi, čak i Hrvati, sada zaostaju za nama – ocenio je Vučić u izjavi za „Kurir“.

Prema navodima srpskih medija, u vinariji Aleksić su mu ispričali kako se vinarija od 2007.godine, od malog porodičnog vinskog podruma, razvila u kompaniju čija je godišnja proizvoda danas blizu 500.000 litara vina. Predsednik se raspitivao i za vrste vina koje se najviše proizvode u vinariji Aleksić i saznao da su to kaberne, vranac i merlot.

 - Probao sam jedno vaše belo vino i veoma mi se dopalo i tada sam se malo više raspitivao za vašu vinariju – rekao je Vučić, opet prema navodima lista „Kurir“.

Vucic i aleksic

 Predsednik je takođe primetio i to da su u Srbiji još uvek najtraženija barikirana vina, čiji je, kako kaže, i sam ljubitelj, dok su u svetu sve popularnija sveža, mineralna vina bez barika.

 Aleksići su potvrdili da barikirana vina bolje prolaze na domaćem tržištu i istakli da njihova vina leže isključivo u buradima od domaćeg hrasta. Na jednom od njih predsednik je ostavio i posvetu: „Porodici Aleksić, veliko hvala za divna vina i napredak Srbije.“

nazad na vrh