Ekskluzivno iz Chateau Kamnik na Grand Tastingu

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Najbolja vina stižu u Beograd, Natalija Kuzmanovska Najbolja vina stižu u Beograd, Natalija Kuzmanovska

Unikatna makedonska vinarija Chateau Kamnik jedan je od najzanimljivijih i najuspešnijih vinskih fenomena na Balkanu, a kao posebnu poslasticu na predstojećem Grand Tastingu u Beogradu poslužiće premijerno Merlot single vineyard reserve 2009 u duplom magnumu!

Ten Barrels Cabernet SauvignonVrhunska vina za prave poznavaoce, Ten Barrels Cabernet Sauvignon Reserva 2011

- Na njegovu desetogodišnjicu otvorićemo dvostruki magnum merloa koji je proneo slavu Chateau Kamnik po svetu – kaže Natalija Kuzmanovska, direktor prodaje skopske vinarije. – Vinu u boci te veličine treba duže vremena da sazri i sad je najverovatnije u najboljoj formi. U svakom slučaju, posetioci će imati priliku da probaju ekskluzivno i veoma raritetno vino.

Merlot Single Vineyard 2009 bez nagradaJedna od zvezda na Grand Tastingu biće deset godina star merlo

Ali, čak ni to nije sve kada su u pitanju raritetna vina iz ove neverovatne vinarije. Valja imati na umu da je iz vinarije Chateau Kamnik izašlo i jedno od tri svojevremeno najboljih vina od sorte širaz na svetu, da je Ten Barrels Cabernet Sauvignon Reserva 2011 osvojio trofej Master of Cabernet Sauvignon of the World u Londonu 2015. godine, a da se Terroir Vranec 2011 Grand Reserva okitio 2013. godine regionalnim trofejem Decantera kao najbolje crveno vino centralne i istočne Evrope u kategoriji iznad 15 funti!

Sve to govori da uzbuđenja i kvaliteta iz Chateau Kamnik u okviru Grand Tastinga 23. marta sigurno neće nedostajati.

nazad na vrh

Srodni tekstovi