Bergamo domaćin u Beogradu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Bergamo domaćin u Beogradu

Krajem novembra u sali hotela Falkensteiner u Beogradu, svečano su dodeljene diplome dobitnicima zlatnih medalja i nagrada iz Srbije, Severne Makedonije i Republike Srpske (BiH) na ovogodišnjem Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme održanom u italijanskom gradu Bergamu.

Na ovom jedinstvenom nadmetanju vina od sorti kaberne i merlo, srpske vinarije su postigle rekordan uspeh sa čak 13 osvojenih zlatnih medalja, a predstavnik organizatora, grof Medolago Albani Emanuele, istakao je u obračanju prisutnima da je značajan porast interesovanja za ovim ocenjivanjem upravo među vinarima s Balkana, posebno onima iz Srbije. Upravo iz tog razloga izvršni odbor Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme doneo je odluku da po prvi put organizuje svečanost dodela nagrada u Beogradu.

DOJA

Uz domaće vinarije treba pomenuti da su nagrade uručene i vinarijama Chateau Kamnik i Tikveš iz Severne Makedonije, dok su specijalne nagrade novinara osvojile vinarije Doja, Pajić iz Brčkog i Tikveš.

Nakon što se dr. Suzana Živiću ime konzorcijuma Tutela Valcalepio, organizatora manifestacije, zahvalila vinskim sudijama iz Srbije koji već godinama ocenjuju vina na Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme, održana je prigodna degustacija pobedničkih vina.

nazad na vrh