Omiljeni roze Srbije u novom izdanju

  • Objavljeno u Vesti
Omiljeni roze Srbije u novom izdanju

Jedan od najomiljenijih rozea u Srbiji, Rosé Zvonko Bogdan promenio je ime i outlook i postao roze 4 konja debela. Tako nam iz berbe 2020 ovo popularno vino stiže sa novom etiketom, gde je jednog konjića zamenio moćni ali i veseli četvoropreg.

Da podsetimo, Rosé 2011 Vinarije Zvonko Bogdan osvojio je šampionsku titulu u roze kategoriji srpskih vina sada već daleke 2012. godine. „U oštroj konkurenciji rozea, onaj (tada) sa providnom etiketom Rosé 2011 Vinarije Zvonko Bogdan ostavio je najbolji utisak kod članova žirija, dodatno utvrdivši senzacionalan uspeh ove vinarije", pisali smo navodeći rezultate našeg Velikog testa vina, praktično državnog vinskog šampionata Srbije. Od tada se baš mnogo toga promenilo, ali ovaj Rosé ostao je jedno od najomiljenijih i najcenjenijih srpskih roze vina.

Rose 4 konja debela (00a)
Klasik linija Vinarije Zvonko Bogdan za klasične vrednosti, Život teče, 4 konja debela i 8 tamburaša

„Četr' konja debela“, pevalo se u zanosu kraj stolova, pa i na njima. A danas, niti idu preko Begeja, niti iz Bečeja il' Pečuja, već direktno iz Subotice u vašu čašu stižu 4 konja debela izašla iz tradicionalne pesme, vesele i brze, koju svako valjda zna oduvek. Ta je pesma Zvonka Bogdana o njemu omiljenim konjima zapravo pesma o našim naravima, a peva se uvek glasno, u dobro raspoloženom društvu, onda kada se i pije vino koje će da vas ponese, oduševi i oraspoloži.

Upravo je takav ovaj roze od merloa i frankovke iz vlastitih vinograda. Nosi snažan karakter zrelih jagoda, malina i crvenih ribizli, a odlikuje ga umerena punoća i sočan, postojan ukus s obiljem voćne svežine i malo finog začinskog karaktera.

1
Proverena vrednost u novom pakovanju, 4 konja debela

Ako se zapitate čemu novo ime i etiketa, odgovor je kratak: Sada sva tri vina iz klasik linije Vinarije Zvonko Bogdan nose imena po čuvenim pesmama u izvođenju legendarnog pevača, simbolišući kvalitet klasičnih neprolaznih vrednosti. Uz roze 4 konja debela, tu su još sočna crvena kupaža Život teče i lagano, sveže belo vino 8 tamburaša.

- Čuveni konjić sa stare boce, više nije sam. Bio nam je malo jedan za tako dobro vino, pa su sada tu četiri konja. I to debela, snažna, puna života i energije, baš onakva kakav je i Zvonkov roze - ukratko opisuju novu berbu i novo ime vina u Vinariji Zvonko Bogdan.

Ime koje će se svakako čuti do Stambola, kako pesma kaže. Pa i dalje, što da ne...   |

nazad na vrh