Festival prirodnih i oranž vina Terroirs 2021

  • Objavljeno u Info
Festival prirodnih i oranž vina Terroirs 2021

U Beogradu će se u subotu 4. decembra u Hotelu Metropol Palace održati novi Terroirs festival vina koji okuplja vinare koji rade raznim tradicionalnim metodama, dinamičan pokret koji je sve popularniji u svetu ali i na našim prostorima.

Predstaviće se oko 40 izlagača, najviše vinarija iz Srbije, među njima i nekoliko koje iz klasičnog postepeno prelaze na ovaj način vinarenja. Biće ih i iz Slovenije, Hrvatske, Italije kao i iz Francuske i Portugala preko svojih uvoznika. Takođe i nekoliko proizvođača sireva, delikatesa i proizvoda od tartufa koji se sjajno slažu uz većinu vina koja će se točiti.

Ovakva manifestacija promoviše vina za koja se može reći da su organska, biodinamička, dugo macerirana (popularno zvana oranž vina), vina sa minimumom manipulacija, ekološka, naturalna, ukratko – vina koja su najbliža idealu da to bude što prirodniji proizvod fermentacije grožđanog soka. Podrazumeva se namera i rad autora sa ciljem da vina budu autentična i vrhunskog kvaliteta.  Raznovrsnost, bogatsvo aroma i ukusa, individualni karakter, jeste ono što se uvek može očekivati kod ovakvih vina.

Manifestacija počinje u 13.30 časova i traje do 20 časova.

Ulaznice za Terroirs mogu se nabaviti u pretprodaji preko sajta Tickets.rs i njihovih poslovnica, kao i na sam dan manifestacije na ulazu na događaj u Hotelu Metropol Palace.   |

nazad na vrh