Vreme je za žlahtinu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Foto: Rino Gropuzzo Foto: Rino Gropuzzo

Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Kvarnera u opatijskom hotelu Ambasador 31. marta će se održati jedinstveni autorski projekat Žlahtina – Kraljica Kvarnera, jednog od vodećih hrvatskih somelijera Klaudia Jurčića, na kojem će se ustanoviti organoleptički opisni standard vina od te autohtone sorte vinove loze.

Projekt je okupio 25 vodećih vinskih profesionalaca iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Srbije, a koji će organoleptički opisati vina proizvedena od žlahtine. Vina koja će se opisivati dolaze iz vinarija članica Udruženja Kvarner Wines: Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Gospoja, Vinarija Katunar, Kuća vina Ivan Katunar, Vinska kuća Pavlomir, Grand Village Estate Winery, Vinarija Šipun i Nada.

Ciljevi projekta su promocija i brending žlahtine kao identiteta i prepoznatljivosti Kvarnera, degustacijki opis vina s ciljem definicije organoleptičkih karakteristika sorte, te potencijal i definirasanje različitih stilova žlahtine.

- S velikim zadovoljstvom mogu istaknuti da je u sklopu razvoja gastronomije na Kvarneru deo koji se odnosi na vinski turizam u porastu. Saradnja Turističke zajednice Kvarnera i udruženja Kvarner Wines kreirala je ovaj izniman događaj s kojim autohtonu sortu žlahtinu uzdižemo na karti vinskih sorti kako ona to i zaslužuje – izjavila je direktorica Turističke zajednice Kvarnera dr.sc. Irene Peršić Živadinov.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi