Vinske zvezde Južne Afrike i Portugala u Beogradu

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Mark Kent i Rita Fereira Markis Mark Kent i Rita Fereira Markis

Pomalo u senci nekoliko velikih vinskih događanja u junu, Beograd je dobio prvi festival isključivo organskih vina i proizvoda Organizacija koji će se održati u subotu 17. juna od 14 časova na prostoru popularnog Dorćol Platza.

Najavljeno je učešće gotovo svih vinarija iz Srbije koje proizvode vina na ovakav način, a među gostima je i nekoliko uglednih vinarija iz Portugala, Južne Afrike, Slovenije, Italije i Hrvatske.

Otvarajuća
Festival organskih ukusa, Organizacija

Najveće zvezde ovog uzbudljivog vinskog događaja biće čuveni južnoafrički vinar Mark Kent (Marc Kent) i mlada vinarka iz Portugala Rita Fereira Markis (Rita Ferreira Marques). Mark je izgradio svetsko ime s brendom Boekenhoutskloof ultrapopularnom etiketom Chocolate Block, dok je Rita u svojoj vinariji Conceito Vinhos zaslužna za neka od najuzbudljivijih organskih vina Portugala, među kojima i Bastardo, vino bez sumpora od stare lokalne sorte iz doline Doura. Oboje su u više navrata tokom karijere pokazali da vole izazove, a od nedavno i zajedno sarađuju u vinariji Companhia de Vinhos Invencível koju su pokrenulo 2020. godine. Ovo je njihov prvi dolazak u Srbiju i sasvim sigurno jedinstvena prilika da se publika upozna s njihovim vinima i čuje njihovu vinsku priču iz prve ruke.

Screenshot 2023 06 15 114422
Invincible, zajednički poduhvat Marka Kenta i Rite Fereira Markis

Inače, prva Organizacija doneće i mnogo toga novog što se dešava na organskoj sceni Srbije, prava prilika za znatiželjne ljubitelje vina da uhvate korak s nadolazećim trendom sve popularnijih organskih vina i uopšte proizvoda, što je već postao novi životni stil.

Biće tu i prehrambenih proizvoda, zakazano je nekoliko radionica na temu organskih vina, a čitavu neformalnu atmosferu dobrih vibracija na Dorćol Platzu trebalo bi na kraju da začini koncert Hot Club of Belgrade ukoliko kiša zaobiđe Beograd tog dana.

ORGANIZACIJA Tickets

Ulaznice za ovaj jedinstveni festival organskih ukusa mogu da se nabave po ceni od 1.500 RSD preko Tickets.rs, a biće dostupne i na dan festivala na ulazu u Dorćol Platz.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi