Beogradski Food & Wine Festival

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Beogradski Food & Wine Festival

Peto izdanje Good Food & Wine Festivala pod sloganom Mesto dobrih ukusa održaće se 1. jula na beogradskoj Sava promenadi, najavljeno je na konferenciji za štampu u Hotelu Calisi.

Sajam hrane i vina na kojem će moći da se degustiraju i kupe proizvodi uz brojne zabavne sadržaje u periodu od 14 do 23 časa okupiće više od stotinu izlagača i zemlje i regiona.

Portparol manifestacije, vinski vitez Miša Ćirić najavio je program Good Food & Wine Festivala, da bi se prisutnima potom obratila Danijela Vićentijević, samostalni savetnik u Ministarstvu turizma i omladine ističući značaj ovakvog događaja za srpski turizam, dok je PR festivala Milena Ivković iznela bitne pojedinosti događaja:

- Posetiocima su ulaz i degustacija besplatni dok je kupovina po sajamskim cenama. Kulturno-umetnički program će otvoriti KUD Krsmanac, a u 18 časova podeliće se 10.000 poklona putem tombole, nakon čega sledi žurka na reci i dobra zabava.

Kao jedan od vinara koji će sa svojim vinima biti prisutan, Vinariju Živković iz Kličevca kraj Dunava sa tradicijom od 1829. godine najavio je mladi Ilija Živković vinima od šardonea, kupažom kabernea i merloa, te premijernim i jedinstvenim crvenim vinom sa dodatkom lista višnje.

Vojvodina će tradicionalno imati svoj deo, izjavila je Milica Šušnjić, PR TO Vojvodine. Uz vrhunske gastro proizvode i brojna iznenađenja povodom 20 godina osnivanja ove turističke organizacije, posebno je istakla Fruškogorsku vinsku šetnju Walk & Wine 2023 koja se realizuje uz podršku Ministarstva turizma i omladine i Pokrajinske vlade.

Domaće gastro specijalitete i šest izlagača sa Zlatibora najavio je direktor privrednog društva Zlatiborski eko agrar, Marko Marić, a posebno po prvi put proizvedeno u Srbiji organsko mleko mlekare Naša zlatka.

Festival Good Food & Wine koji ima za cilj promociju Beograda kao najprestižnije „siti brejk“ destinacije u regionu nosilac je prestižnog priznanja Zvezda Beograda, kao jedna od najboljih manifestacija u 2021. godini koju je podržao Grad Beograd.  | 

nazad na vrh

Srodni tekstovi