Autentično vinsko blago regiona na Regionali 2024

  • Objavljeno u Info
Autentično vinsko blago regiona na Regionali 2024

U Beogradu će se 27. aprila u hotelu Metropol Palace održati veliki salon vina od autohtonih sorti regiona pod nazivom Regionala 2024.

Ova jedinstvena manifestacija tradicionalno okuplja istaknute vinarije iz regiona i Srbije koje posebnu pažnju posvećuju vinima od lokalnih sorti.

Na programu je 50 vinarija koje će predstaviti vina od više desetina regionalnih lokalnih sorti. Po površinama zasada tu su najdominantniji graševina (grašac, italijanski rizling, velški rizling) i vranac, prisutni praktično u svim državama u okruženju. Uz stilski raznovrsna vina od ove dve sorte, veliku popularnost uživaju još i malvazija, žilavka, pošip, grk, tamjanika, rebula i morava, među belim vinima, te plavac mali, prokupac, blatina, trnjak, probus, teran i refošk među crvenim.

Biće tu još i prilike da se probaju veoma specifična vina od sorti kadarka, furmint (šipon, pušipel), škrlet, žlahtina, sansigot, sila, vugava, seduša, crna tamjanika, župljanka, smederevka, frankovka, bagrina, bogdanuša, rukatac (maraština), babić, plavina, zelen, crljenak, kratošija, trojiščina, jarbola, kujundžuša, neoplanta, pinela...

Ogromno i autentično vinsko blago koje će biti pravi izazov za sve ljubitelje vina. I sve to na jednom mestu uz nekoliko popularnih radionica na kojima će vinari i somelijeri predstaviti vina od pojedinih takvih sorti.

Preostale ulaznice za ovaj regionalni vinski spektakl mogu se nabaviti na sajtu Tickets.rs.   | 

nazad na vrh