Najbolja kupovina u 2010.

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share

BorsaoVreme je za sumiranje utisaka. Jedan od njih nalazi se u ovom izboru poznatog magazina Wine Enthusisast koji pokušava da ustanovi koja su vina ove godine imali najbolji odnos cena - kvalitet. Dakle, ŠTA JE BILA NAJBOLJA VINSKA KUPOVINA 2010. GODINE!

1. Borsao 2008 Red Wine (Campo de Borja)

Ukoliko volite autohtona vina, ovo je stvarno premija. Garnacha je na neki način Španija u malom. (poena: 89, cena: 6 evra)

Pacific-rim2. Pacific Rim 2009 Riesling (Columbia Valley)

Puno kajsije, anisa, mente sa dosta cvetnih naznaka. Jednom rečju neobičan i fantastičan rizling. (poena: 92, cena: 8 evra)

3. Casa Lapostolle 2008 Casa Carmenere (Rapel Valley)

Veliko, kompleksno vino, sa jakim nazalnim naznakama čedra, marcipana, kupine, i ukusom koji vuče na marele i kolu. (poena: 91, cena: 10evra)

4. Bogle 2007 Cabernet Sauvignon (California)

Vrlo suvi, elegantni i bogati kaberne sa specijalnim biljnim i smolastim dodacima.  (poena: 90, cena: 8 evra)

Bandit5. Bandit NV Pinot Grigio (California)

Uz užasavanje što je pakovano u zeleni polulitarski tetrapak stoji činjenica da ovo vino ipak nije namenjeno klošarima ili konzumiranju na sportskim borilištima gde staklo ne može da se unese, već je odraz futurističkog pogleda na enologiju, a ujedno tematska odrednica: arome limete i grejpa su osnovni putokaz kroz polja apsolutne suvoće i gotovo hrskave kiselosti. Neko bi rekao - pravo ludilo, a u pitanju je samo - zaista fino belo vino!  (poena: 87, cena: 3 evra)

6. Companhia das Quintas 2006 Fronteira (Douro)

Neke Fronteire mogu se kupiti i kod nas, ali ovaj duro sa čokoladnim prelivima, dosta lešnika i vrtoglavih tanina skupiće vam mozak, a ne usta. (poena: 90, cena: 7,5 evra)

7. Tenuta di Ceppaiano 2005 Alle Viole (Toscana)

Ova kupaža poseduje sve što bi trebalo da ima zaista veliko vino. Tri lepe kompatibilne sorte: sanđoveze, kaberne i merlo, sjajan pedigre (Toskana), visoku ocenu, barika koliko treba, a uz sve to crvena i crna voća. Jedina nedoumica: nije li ova cena idiotski niska, da mu ne ističe garancija? (poena: 90, cena: 9 evra)

8. Aveleda 2009 Alvarinho (Minho)

Osetite ukuse jabuke, kruške, limuna u orginalnom alvarinju. Možda neka bolja vina budu slabije ocenjena, ali život nije fer. Ovaj sveži minjo je svakako - neobično i kompleksno vino. (poena: 92, cena: 10 evra)

9. Altos del Cuco 2008 (Yecla)

Sjajno vino, kupaža monastrela, širaza i tempranila donosi svu vrelinu južnjačke vinske krvi. Zaplešite ples u oblaku suvih šljiva, trešanja i kasisa. (poena: 89, cena: 7,5 evra)

10. Carlos Basso 2008 Dos Fincas Cabernet Sauvignon - Malbec (Uco Valley)

Mesnato, sa zemnim i kožnim notama. U odnosu 60:40 za kaberne, ovo vino je prava mađioničarska torba namenjena vrhunskim stručnjacima i sladokuscima. Ukoliko volite šardone i klasični kaberne, zaboravite ga, na njemu krupnim slovima stoji natpis: bisere pred svinje! (poena: 89, cena: 7,5 evra)

Wine-enthusiastNavedena vina su svakako sjajan izbor, ali tržište je ogromno i ovakvih listi ima mnogo. Izbor u našim vinotekama i hipermarketima je odličan, a cene su upravo tu negde, nažalost, za daleko slabija (po oceni) vina. Pogotovo što je vaš lični ukus daleko vredniji od bilo kog - stručnog. Ako je po ocenama, možda bi pri vrhu prikazane liste trebalo da stoji i argentinski malbek firme Mendoza. Naime Andeluna Malbec 2009 je upravo osvojio zlatno odličje Decanter magazina, a cena mu je prava sitnica - 7,5 evra. Ko ga je probao zakleće se da za tu cenu - nema bolje!

 

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama