Druga godišnja degustacija hrvatskih vina

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Druga godišnja degustacija hrvatskih vina

U organizaciji Hrvatske privredne komore, a u okviru EU projekta „Promocija hrvatskih vina na tržištu Republike Srbije” ove i sledeće godine nastavlja se promocija hrvatskih vina u Srbiji.

- Posle uspešnog predstavljanja vina i vinarija iz Hrvatske tokom 2015. godine u Beogradu, u hotelu Crowne Plaza, na sajmu Beowine i u Delta centru, još 11 hrvatskih vinarija biće predstavljeno već na prvoj degustaciji i prezentaciji pod imenom „Druga godišnja degustacija hrvatskih vina Beograd”. Ova manifestacija će biti održana 29. novembra 2016. godine u Velikoj sali prestižnog beogradskog hotela Crowne Plaza - kaže sekretar Udruženja vinarstva iz Hrvatske Igor Barbarić.

FOTO NALJEPNICE OBALNA Page 03

Svoja najbolja vina predstaviće vinarije „Zlatan Otok”, „Vina Matošević”, „Vina Belje”, „Iločki podrumi”, „Veralda”, „PP Orahovica”, „Erdutski vinogradi”,  „Rossi vinarija & destilerija”, „Kronos”, „Feravino” i „Podrumi Kolar”.

Barbarić dodaje da je za stručnu publiku i ostale vinoljupce pripremljena degustacija vina iz dva segmenta. Prvi su stručno vođene degustacije vina tipa masterclass u „Sali Aegean” gde će u 15 časova vina  Slavonije i Podunavlja predstaviti jedan od vodećih hrvatskih enologa Miodrag Hruškar, dok je termin u 16.45 časova rezervisan za vina Istre i Dalmacije koja predstavlja eminentni vinski stručnjak Saša Špiranec.

Iločki podrumi 006

- Drugi segment je VIP parti za zvanice u Velikoj sali od 18 do 23 časa. Na tom partiju će zvanice sa pozivnicama moći da uživaju u raznim delikatesima i njihovom uspešnom uparivanju sa vinima. A već početkom naredne godine, 3. februara, hrvatske vinarije će se na isti način predstaviti i u Novom Sadu - zaključuje Barbarić.

nazad na vrh

Srodni tekstovi