Sveti Stefan prigrlio Freske

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Sveti Stefan prigrlio Freske

Gotovo u jednom danu vinarija „Đorđe, koja je praktično tek stupila na srpsku vinsku scenu, ponudila je na tržištu svoje prvo crveno vino iz barika Merlot 2015 i izvezla kompletnu paletu proizvoda! Naime, svih sedam etiketa vinarije „Đorđe” –  Chardonnay, Sauvignon Blanc, Freska bela, Traminac, Freska crvena, Portugizer i Merlot – krenule su put Crne Gore i to pravo u svetski čuveni resort Sveti Stefan.

merlo djordjeMerlot 2015, prvo crveno vino iz barika vinarije „Đorđe”

- Nisam uopšte razmišljao da izvozim bilo šta od vina iz ove, praktično prve komercijalne berbe, tako da sam veoma iznenađen razvojem događaja. Ali, kad se namestilo, što da ne – priča vlasnik vinarije Nenad Živanov. – Jednostavno, na jednoj od promocija preko prijatelja sam upoznao nove prijatelje, koji imaju prijatelje u Crnoj Gori, a kojima su se svidela naša vina, pre svega Bela freska, pa smo poslali sve uzorke u Crnu Goru. Radi se o firmi „Pure Angel”, koja upravlja resortom „Aman” na Svetom Stefanu. Vlasnici su Grci kojima su se naša vina veoma dopala i odlučili su da uspostavimo saradnju za njihove potrebe. Međutim, naknadno su izrazili želju da rade i distribuciju za čitavu Crnu Goru, pa je prva količina vina već otišla i ocarinjena je. Ovo je sam početak saradnje, a prezentacija i promocije kreću odmah.

vinarija Djordje 64Serija uspeha već u startu, Nenad Živanov, vlasnik vinarije „Đorđe”

Pošto su ti ljudi hotelijeri i ugostitelji, imaju veliki restoran „Oliv” na Kraljičinoj plaži u Miločeru i preko tih kapaciteta promovisaćemo vina za zainteresovane kupce, a osnovna ideja i cilj su da se malo uigravamo tokom zimske sezone i pripremimo ozbiljniju priču za naredno leto. Gde će sve vina „Đorđe” moći da se kupe to ćemo tek videti, ali mi smo mlada vinarija i na tržištu Srbije, a kamoli na obali Jadrana, pa smo nestrpljivi da vidimo kako će sve to ići, i na kakav će odziv naići naše „freske” i ostale etikete.

vinarija Djordje 59

U ovaj izvozni paket uključeno je i prvo barikirano crveno vino iz vinarije Merlot 2015, koje se upravo pojavilo na domaćem tržištu. Reč je o veoma pitkom i zavodljivom vinu srednjeg do punog tela, sa ozbiljnih i majstorski uklopljenih 14% alkohola, dok kiseline nisu značajno izražene pa će se pored stručnjaka, ovaj merlo svideti i običnim potrošačima. Na mirisu voćan, uz blage začinske, oseća se i malo mineralnih nota, tako karakterističnih za peskoviti teroar, što je crta koja se provlači u svim „Đorđe” vinima. Na ukusu je sortan merlo uz mnogo prepoznatljivog crnog bobičastog voća, tanini i blage arome drveta preporučuju ga kao savršeni par uz biftek i druga crvena mesa, gulaš od divljači, paprikaše, kao i uz starije odležale sireve.

- Nakon odležavanja tri-četiri meseca u srpskom i francuskom bariku i još dva meseca u boci, za mene je to merlo koji je već sada lep, a biće još lepši kad odleži još malo. Upravo stoga, polako ga uvodimo na tržište – kaže na kraju Nenad Živanov.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama