Crna Gora dobila Vinsku akademiju

Crna Gora dobila Vinsku akademiju

Ljubitelji vina i svi oni koji se profesionalno bave vinom u Crnoj Gori od sada će moći  da uče i unapređuju svoja znanja na Vinskoj akademiji koja je sa radom počela ovog decembra.

Polaznike podgoričke Vinske akademije obučavaju licencirani predavači Danijela Radeč, Ljubica Radan i Luka Bešić, po planu i programu svetski priznate londonske škole Wine and Spirit Education Trust (WSET).

-Reč je o obukama  koje su koncipirane tako da je svaki polaznik u prilici da se bliže upozna s vinom kroz teorijski i praktični deo. Teme se tiču osnova vinarstva i vinogradarstva, servisa i degustacije vina, slaganja vina i hrane, kao i upoznavanja s karakterističnim sortama najpoznatijih vinskih regiona. Svaki čas podrazumeva i praktični deo, degustaciju vina – kazala je predsednica Vinske akademije Danijela Radeč.

U Podgorici su za sada dostupna dva nivoa WSET obuke i održavaće se svakog drugog meseca u Hotelu Podgorica, a svaka grupa će imati od 10 do 15 polaznika.

Vinska akademija slika dvaUpoznavanje vina kroz praksu: predavači na Vinskoj akademiji u Podgorici

Prvi nivo WSET (Award in Wines) predstavalja obuku za one koji žele da brzo i lako dobiju dobro znanje o vinu kroz interaktivan, koncizan i sistemski program. Kroz ovaj kurs polaznici dobijaju osnovno znanje za nezavisno istraživanje u pogledu stila vina, slaganja vina i hrane, kao i pravilnog čuvanja i služenja vina.

Drugi nivo domaće Vinske akademije (Award in Wines and Spirits) bavi se učenjem o uticaju klime, vinifikacije i različitih sorti grožđa na kvalitet i stil vina širom sveta. Pored učenja o vinskim sortama i regionima, kroz ovaj nivo polaznici stiču znanje i o penušavim vinima, pojačanim vinima kao i osnove o žestokim pićima. Osim početnika koji tek ulaze u vinski svet, ovaj nivo predstavlja i mogućnost za profesionalno usavršavanje za sve koji su već u vinskom poslu, a kako bi proširili svoja znanja i veštine. Predavač na ovim obukama je Ljubica Radan iz Vinske akademije Srbija.

Recimo i to da Wine and Spirit Education Trust predstavlja najprestižniju i jednu od najuticajnijih vinskih institucija u svetu sa sedištem u Londonu. WSET već decenijama širi znanje preko svojih provajdera koji deluju u preko 55 zemalja sveta, a među njima je i Vinska Akademija Crne Gore.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama