Konferencija o vinskom turizmu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Konferencija o vinskom turizmu

Četvrta međunarodna G.E.T. konferencija o eno-gastro turizmu održana je 16. i 17. februara na Ladanjskom imanju Principovac u Iloku.

Ovaj događaj okupio je tokom dva dana istaknute turističke stručnjake i predstavnike značajnih turističkih institucija u Hrvatskoj i Sloveniji, te vinare i ugostitelje iz Hrvatske i država regiona, kako bi raspravljali o trendovima i izazovima u turističkom sektoru, razmenili iskustva i podstakli jačanje saradnje javnog i privatnog sektora za održivi razvoj eno-gastro turizma. 

GET 4

U prvom danu konferencije dodeljene su nagrade Bijeli grozd Regional trophy najuspešnijim vinskim turističkim objektima na osnovu glasanja publike. U tom izboru na čelu se našla poznata vinarija iz Trebinja Podrumi Vukoje 1982, a ispred vinarija Vuglec breg (Hrvatska), Kopitović (Crna Gora), Iločki podrumi (Hrvatska) i Kovačević (Srbija).

Konferencija se, kao i proteklih godina, pokazala korisnom u smislu edukacije i poslovnog povezivanja svih učesnika u razvoji vinske turističke scene regiona.

nazad na vrh