Otvoren Šumadijski dućan u centru Beograda

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Otvoren Šumadijski dućan u centru Beograda

Najbolja vina i rakije Šumadije odsad će biti dostupna u centru Beograda gde je u Njegoševoj ulici broj 54 otvoren „Šumadijski dućan“.

U ovom zajedničkom, lepo uređenom prodajnom objektu šumadijskih proizvođača rakije i vina gde su predstavljeni proizvodi asocijacije proizvođača rakije „Šumadijska rakija“ i Udruženja vinara Šumadije nalaze se proizvodi deset destilerija i 16 vinarija iz Šumadije pa će od sada građanima i gostima Beograda biti na raspolaganju raznolika ponuda šumadijskih tečnih alkoholnih specijaliteta.

Ova prodavnica predstavlja integralni deo projekta „Šumadijska šljiva“ čiji je nosilac Regionalna Agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, a finansira ga Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) u okviru programa „Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji“.

Predsednici dva udruzenjaDva predsednika, Goran Mijailović iz Asocijacije Šumadijska rakija i Veselin Despotović iz Udruženja vinara Šumadije

Uz najave brojnih promocija koje će se na ovom prodajnom mestu održavati u narednom periodu, oni koji su se u četvrtak 17. maja zatekli u Njegoševoj ulici imali su priliku da vide veliki broj sjajno raspoloženih ali i veoma ponosnih vinara i rakijaša koji su svoju, sad već poslovičnu sposobnost udruživanja, konačno krunisali ovim prostorom kao dodirnom tačkom na kojoj će direktno komunicirati sa krajnjim korisnikom, ljubiteljem vina ili rakije.

Pozivu za otvaranje prodavnice odazvao se veliki broj predstavnika javnog, kulturnog i političkog života prestonice, a atrakcija večeri bio je zdravičar Dragiša Simić, koji je otvorio događaj nadahnutom narodnom zdravicom za koju se činilo da je ceo Vračar pažljivo sluša.

Kao domaćin ovog svečanog otvaranja gostima obratio direktor Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja Nenad Popović koji je tom prilikom istakao podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i izrazio zahvalnost što je prepoznata potreba za razvojem i promocijom šumadijskog regiona. Potom su reč uzeli i Džon Galager, Menadžer Programa podrške ruralnom i regionalnom razvoju u Srbiji te Biljana Ilić Stošić, načelnica Šumadijskog upravnog okruga.

U okviru pomenutog Programa podrške, realizuju se dva projekta: Projekat „Šumadijska šljiva“ namenjen promociji i podršci novoosnovanoj Asocijaciji proizvođača rakije ,,Šumadijska rakija” i projekat ,,Impuls wine” namenjen podršci proizvođačima vina šumadijskog vinskog rejona, udruženim u Udruženje vinara Šumadije.

Regionalna prodavnica šumadijskih vina i rakije predstavlja ključni deo podrške svim šumadijskim proizvođačima i značajnu stepenicu na putu privrednog i ekonomskog razvoja ove voćarske regije.

nazad na vrh

Srodni tekstovi