Medalje za vinariju Lastar u Londonu

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Medalje za vinariju Lastar u Londonu

Vinarija Lastar već drugu godinu za redom u Londonu dobija potvrdu kvaliteta za svoja vina. Ne jednom od najzahtevnijih vinskih takmičenja na svetu, International Wine Challenge IWC 2018 u Londonu, gde samo mali broj vina bude okićen medaljama,

Lastar je ove godine zaslužio čak tri bronzane! Sva poslata vina, Chardonnay 2016, Tamjanika 2016 i Triangl Chardonnay 2015 ostavila su izuzetan utisak na sudije.

lastar nagrade

Triangl 2015, kompleksni šardone fermentisao sa divljim kvascima, ocenjen je kao izuzetno atraktivno i razvijeno vino, zaobljeno i bogato. Lastarov osnovni šardone iz berbe 2016 opisan je kao vino sa mirisima tropskog voća, orašastih plodova, kandiranog limuna i vanile, izuzetno bogato i mineralno na jeziku. Sudijama se dopala i Lastar Tamjanika 2016 čiji ih je miris podsetio na breskve i cveće, dok je ukus opisan kao bogat i mek.

International Wine Challenge jedno je od najvećih i najstarijih vinskih takmičenja na svetu, koje postoji još od 1984. godine, kada ga je osnovao čuveni vinski kritičar Robert Džozef. Takmičenje svake godine okuplja svetsku degustatorsku elitu od preko pet stotina sudija. Među sudijama sede najveći svetski vinski aturiteti poput Oza Klarka, Džejmija Guda i Tima Etkina MW.

Tokom ocenjivanja koje ima veoma visoke standarde, svako vino koje zasluži medalju bude na slepo degustirano čak tri puta pred različitim sudijskim panelima! Ove godine, pred ocenjivačima našlo se preko 11000 uzoraka vina iz celog sveta.

nazad na vrh

Srodni tekstovi