Novo lice Vukojeve Tamnjanike

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Novo lice Vukojeve Tamnjanike

Iz čuvene trebinjske vinarije Podrumi Vukoje 1982 stigla je na tržište najsvežija berba belog vina Galerija Tamnjanika Vukoje 2020 sa kompletno izmenjenom etiketom.

Veoma upečatljiva zeleno-crna etiketa sa srebrnim stepenicama koje aludiraju na poznati restoran i hedonistički vidikovac Vinska galerija Vukoje iznad samog podruma vinarije u centru Trebinja, jarkim zelenim tonovima ističe i oslikava svežinu i mineralnost vina od ove sorte tako retke i danas u Hercegovini.

- Berba 2020 bila je dosta topla, puna sunca, ali to nije smetalo tamnjanici da iskaže najbolje od sebe – tvrdi vinar Radovan Vukoje koji je postavio najvišu lestvicu kvaliteta u istočnoj regiji Hercegovine. – Veoma puna, moćna, ona je i dalje impresionira mineralnošću i pogotovo svežinom.

Galerija Tamnjanika Vukoje 2020 sa gastronomskih 12,7% alkohola pojavila se na tržištu tačno pet godina nakon premijere berbe 2015 prve tamnjanike sa područja BiH koja je odmah izazvala veliko interesovanje kupaci i stručnjaka razlikujući se enormno od župskog klona rasprostranjenog u Srbiji. Suptilne citrusne i herbalne arome trebinjskog bilja, osvežavajće naznake narandže u završnici, kompleksna su slika idealnog letnjeg vina koje iz godine u godinu stiče sve više aromatskih lejera kako vinogradi sazrevaju.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi