Šta donosi ovogodišnji Dan prokupca

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Šta donosi ovogodišnji Dan prokupca

Međunarodni Dan prokupca 14. oktobra obeležava se uz sadržajan program koji obuhvata Nedelju prokupca u restoranima i vinotekama širom Srbije, Karavan prokupca uz konferenciju Prokupac – Rođen u Srbiji!, a tu je sada i Pro Kup Ac MTB maraton, biciklistička trka koja 10. oktobra kreće iz Aleksandrovca, a projuriće kroz Župu, od vinarije do vinarije.

Karavan prokupca kreće iz Toplice 9. oktobra. Besplatan ulaz na upoznavanje sa prokupcima iz topličkih vinarija dešava se u Domu kulture Radivoj Uvalić Bata. Narednog dana Župa je centar zbivanja gde više od 30 župskih vinara dočekuje goste na platou ispred Muzeja vinarstava i vinogradarstva u Aleksandrovcu uz bogat program. Šumadijski prokupci i vinareli biće izloženi 12. oktobra u Vinsko-rakijskom habu u Kragujevcu. Sve ove manifestacije počinju u isto vreme, u 16 časova.

dani prokupcA 1
Srpski prokupci u fokusu

Centralni događaj, Salon prokupca odigraće se 14. oktobra u Event centru Promenada beogradske Beton hale uz premijere, nove berbe i selekciju vina, a uz prisustvo brojnih vinara. Ulaznice su 1.000 dinara.

Identitet prokupca i njegovo mesto na svetskoj vinskoj karti definisaće dve radionice i dva masterklasa uz degustacije i premijere 15. oktobra od 9 do 15 časova u hotelu Radisson Collection po ceni od 1.200 dinara.

Inače, svi ljubitelji vina biće tokom Nedelje prokupca u prilici da uživaju u ovoj sorti u vinotekama, restoranima i barovima Srbije od 11. do 18. oktobra. Brojne degustacije, promocije i uparivanje prokupca sa hranom približiće ovo vino onima koji se s njim do sad nisu upoznali.

dan prokupca

Konačno, kao novitet ove godine tu je uzbudljiva vinska trka Pro Kup Ac MTB maraton koju organizuje Biciklistički klub Župa 10. oktobra. Kroz zatalasane župske predele sa pogledom na vrhove Željina, Goča, Kopaonika, Jastrepca i Rtnja biciklisti će tog dana povezati vinarije Nikolić, Minić, Fragaria i Čokot da bi se na kraju sjurili ka Muzeju vinogradarstva i vinarstva gde ih očekuje proglašenje pobednika. Na raspolaganju su dve staze, manja dužine 23 km i veća dužine 43 km. Obe trke se voze u tri kategorije: MTB bicikl, Električni bicikl i Gravel bicikl, gde Startni paket (2.000 dinara) obuhvata torbicu-ranac, majicu, startni broj i osveženje, dok je kaciga obavezna za sve učesnike.

Više obaveštenja uz mape i GPS track na stranici, a treba napomenuti da će se 9. oktobra u Aleksandrovcu takođe održati vinska trka ali bez bicikala.  |

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama