Otvorena prva vinoteka vojvođanskih vina

  • Objavljeno u Info

fruska-gora-sremski-karlovcUdružene vinarije Vojvodine otvorile su u Novom Sadu, u pasažu Dunavske ulice broj 31 prvu specijalizovanu vinoteku „Naša vina” u čijoj ponudi se nalazi više od 20 vrsta fruškogorskih i bačkih vina. Pored prodaje flaširanog vina, ali i onog u rinfuzi, što je pomalo neuobičajeno za sve koji su navikli na glamur novootvorenih vinoteka, ovde će se organizovati predavanja i degustacije vina.

Profesor dr. Zoran Keserović, direktor departmana za voćarstvo i vinogradarstvo na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu tvrdi da je osnovna ideja stvaranja Udruženja, ali i otvaranja ove vinarije promocija vina od domaćih i interancionalnih sorti grožđa gajenih na prostorima Fruškogorskog vinogorja, promocija teroara, ali da tek predstoji glavni zadatak, da se ova i sve buduće vinoteke uvrste u vinski put Vojvodine.

Članovi Udruženja mogu biti vinari koji imaju svoje vinograde i od sopstvenog grožđa prave vino, a sam čin osnivanja je „jedinstven slučaj u Srbiji da je grupa vinara uspela da prevaziđe sopstveni ego i zajednički krene u realizaciju jednog značajnog projekta" – izjavio je Sava Jojić, vlasnik Mačkovog podruma iz Iriga, a prenosi Tanjug.

nazad na vrh