Dijana Grgić: Samo pozitiva

Dijana Grgić: Samo pozitiva

Glavna urednica magazina Vinum.In, Dijana Grgić veruje da je izolacija prilika da se više posvetimo stvarima koje smo do sada zanemarivali, od porodice pa do ličnih užitaka, da se maknemo od tmurnih misli i pokušamo novonastalu situaciju da pretvorimo u nešto dobro i pozitivno:

- Izabrala bih pre svega vino koje me vezuje uz neke posebne osobe i trenutke, što prizva pozitivne misli i energiju oko sebe. Jedno od takvih je Ivančić Griffin Dark Side, ljubav pretočena u bocu, a pokazuje i karakter vinara koji je vrlo zaigran i pozitivan. Dobro je odabrati i lepe etikete, prošarane vedrim bojama, ili barem one koje vam pričaju neku zanimljivu priču. U tom smislu na pamet mi pada Tihomir Kota, lepe etikete i zanimljiva priča, kao i vina. Skroz na pozitivnoj strani je i Lagena škrlet, savršeno osvežavajuće vino koje nudi odmak u neku lepu letnu oazu.

Zanimljivo bi bilo imati i neke sorte s kojima se niste često susretali. Recimo, Gašpar me nedavno oduševio svojom zlataricom, lagano letnje vino zanimljivih i nežnih aroma. Nije loše malo se vratiti i u djetinjstvo, to nam svima vraća u misli bezbrižnost i sigurnost, a to je upravo ono što sada trebamo. Mene u to vreme vraća maraština, autohtona sorta koju je moj deda imao u vinogradu. Braća Sladić (Ivan i Marko) imaju sjajnu maraštinu, ozbiljno vino bogatih aroma koštunjavog voća, punog tela, a vrlo osvežavajuće.

I vino zanimljivog imena, koje vas asocira na nešto duhovito, može biti odličan beg od misli o izolaciji. Dajte mašti na volju, neka vas ime vinarije odnese u visine. Poleteti uz vina Poletti meni je vrlo jednostavno, a Chardonnay Poletti me osvojio na prvu, sveže, pitko, moćno. Baš za poleteti! Vidite da izolacija može biti odlična.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama