Aurelius 2011, Kovačević

aurelius kovacevicJedno od najpoznatijih i najcenjenijih vina Srbije!

Ova kupaža kabernea i merloa među prvima je pokazala potencijal crvenih vina s Fruške gore, područja tradicionalno poznatog po belim vinima. 
Savrešno izbalansirano vino, svilenkastih tanina, s izraženim notama hrasta, skladnog ukusa i voćnog karaktera, Aurelius je iz mnogo razloga već godinama crvena perjanica vinarije Kovačević iz Iriga, jedne od vodećih u Srbiji poslednjih decenija. Uz to, vino spada u sam vrh kada je u pitanju odnos kvaliteta i cene na našem tržištu.

Na tržištu se trenutno nalazi berba 2012. u kojoj je odnos sorti ubranih na Fruškoj gori delimično promenjen u odnosu na ranije berbe kad je kabernea bilo 70%. U ovoj boci merlo je zastupljen sa 40%, a vino odležava dve godine u barik burićima od francuskog, slavonskog i srpskog hrasta, i još najmanje šest meseci odmara u boci.

Aurelius je i prvi izbor na mnogim svečanim večerama koje se priređuju za članove diplomatskog kora u Beogradu, a među osvedočenim ljubiteljima ovog vina je i proslavljeni glumac Rade Šerbedžija.

Vino je tamno crvene boje, guste teksture, idealni pratilac crvenim mesima (junetina, govedina, ovčetina, te sve vrste divljači), a posebno se dobro slaže uz kratko pečen biftek i zrele plave sireve.

Najbolje je poslužiti ga na temperaturi od 18-20°C.

Vino Aurelius 2011, Kovačević možete po najpovoljnijim uslovima kupiti u našoj Online prodavnici!.
Isporuka na kućnu adresu, plaćanje po isporuci.

nazad na vrh

Srodni tekstovi