Aurelius 2011, Kovačević

aurelius kovacevicJedno od najpoznatijih i najcenjenijih vina Srbije!

Ova kupaža kabernea i merloa među prvima je pokazala potencijal crvenih vina s Fruške gore, područja tradicionalno poznatog po belim vinima. 
Savrešno izbalansirano vino, svilenkastih tanina, s izraženim notama hrasta, skladnog ukusa i voćnog karaktera, Aurelius je iz mnogo razloga već godinama crvena perjanica vinarije Kovačević iz Iriga, jedne od vodećih u Srbiji poslednjih decenija. Uz to, vino spada u sam vrh kada je u pitanju odnos kvaliteta i cene na našem tržištu.

Na tržištu se trenutno nalazi berba 2012. u kojoj je odnos sorti ubranih na Fruškoj gori delimično promenjen u odnosu na ranije berbe kad je kabernea bilo 70%. U ovoj boci merlo je zastupljen sa 40%, a vino odležava dve godine u barik burićima od francuskog, slavonskog i srpskog hrasta, i još najmanje šest meseci odmara u boci.

Aurelius je i prvi izbor na mnogim svečanim večerama koje se priređuju za članove diplomatskog kora u Beogradu, a među osvedočenim ljubiteljima ovog vina je i proslavljeni glumac Rade Šerbedžija.

Vino je tamno crvene boje, guste teksture, idealni pratilac crvenim mesima (junetina, govedina, ovčetina, te sve vrste divljači), a posebno se dobro slaže uz kratko pečen biftek i zrele plave sireve.

Najbolje je poslužiti ga na temperaturi od 18-20°C.

Vino Aurelius 2011, Kovačević možete po najpovoljnijim uslovima kupiti u našoj Online prodavnici!.
Isporuka na kućnu adresu, plaćanje po isporuci.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama