Infuzija, Konfuzija, Transfuzija…

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Infuzija, Konfuzija, Transfuzija…

Kad neko na tržište izbaci tri potpuno nove etikete, i to u sred leta, može se zaključiti da su izuzetne, neočekivane i specijalne!
Reč je o Infuziji, Konfuziji i Transfuziji, tri letnja, i ne samo letnja vina iz vinarije Belo Brdo.

Premijera ovih vina održana je na ovogodišnjoj vinskoj manifestaciji Interfest u Novom Sadu i kako sami kažu, odgovor publike je bio sjajan. Bilo je znatiželje, začuđenosti i oduševljenja etiketama koje nisu samo štos, već permanentno rešenje. Lako prepoznatljive, efektne i pomalo provokativne.

Ciljna grupa su mladi, oni koji su krenuli na put bez povratka, put u svet vina. Etiketa bi trebalo da odgovara njihovom senzibilitetu, sklonosti ka neobičnom.

belo Brdo zeremskiDrugačiji pristup tržištu, Aleksandar Zeremski s novom linijom vina Belo Brdo

Infuzija je sveže belo vino, berba 2016, gde šardone preovladava sa čak 90 procenata dok ostatak čini rajnski rizling, ekstraktno vino, lepe punoće, hrskavo, voćno.

Konfuzija je roze, stoprocentni pino noar predivne ružičaste boje, privlačan na prvi pogled. Dobro ohlađen, može se piti uz bilo kakvu hranu, kolač, salatu…

Transfuzija je posebna priča. Merlo, marselan, kaberne sovinjon i kaberne fran čine ovaj izrazito voćni cuvee privlačnim i na 40 stepeni Celzijusa.

Cena ovih vina odgovara ceni „belih etiketa” što je oznaka  za nebarikirana vina vinske kuće Belo Brdo, dakle oko 700 dinara. Preporučujemo da probate, baš tim redom, Infuzija, Konfuzija, pa na kraju - Transfuzija, kako i dolikuje pravoj vinskoj terapiji.

Foto: Ivana Čutura

nazad na vrh

Srodni tekstovi