Temetova iznenađenja na Grand Tastingu

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Temetova iznenađenja na Grand Tastingu

Dva vina o kojima se proteklih godinu dana možda i najviše pričalo, najbolje crveno vino Srbije za 2019. godinu Tri Morave rezerva crveno 2016 Temetnajbolje belo vino Srbije od autohtone ili novostvorene sorteTri Morave rezerva belo 2016 Temet biće među zvezdama ovogodišnjeg Grand Tastinga, tradicionalnog salona najboljih vina regiona koji će se održati 28. marta u hotelu Metropol Palace Beograd.

U pitanju su vina iz veoma malih serija, svojevrsni „ručni rad“ dobijen nakon spontane fermentacije na divljim kvascima, kompleksna i originalna za koja u vinariji smatraju da su autentičan otisak teroara Lozovika i regiona Tri Morave.

Tri Morave rezerva crveno 2016 Temet kupaža je prokupca i kaberne frana, a prošle godine osvojila je i zlato na Decanteru u Londonu sa čak 95 bodova, što je prvo zlato s ovog najpoznatijeg svetskog ocenjivanja za vino u kojem se nalazi značajna količina domaće sorte prokupca (45%). Nefiltrirano i sa 15% alkohola, vino je nakon 20 meseci odležavanja u novim buradima od francuskog hrasta razvilo prijatne arome vanile, hrastovine, šljive i zrelih trešanja, dok se sačuvana svežina prijatno provlači kroz elegantnu i dugu završnicu. Iz berbe 2016 napravljeno je svega 1.700 standardnih flaša koje mogu da se nađu tek u desetak elitnih beogradskih restorana i nekoliko vinoteka.

Tri Morave rezerva 2016 14

Vina Tri Morave rezerva belo 2016 Temet ima još manje, tek nešto oko 600 boca. U pitanju je vino od popularne lokalne sorte tamjanika, koje je nakon 10 meseci sazrevanja u srpskom bariku još toliko odležavalo u amforama gde je steklo zavidnu kompleksnost.

- Grand Tasting je pravo mesto da se široj publici predstave ova dva vina koja su praktično rasprodata, ali smo izvesne količine ostavili upravo za ovu priliku – kaže vlasnik vinarije Temet Nebojša Aleksić napominjući da ta vina predstavljaju pravac u kojem će se kretati vinarija Temet u narednom periodu, kada nameravaju da celokupnu proizvodnju usmere ka organskom pristupu.

Uz ova dva najnovija vina Temet će na Grand Tastingu predstaviti i nekoliko berbi bordoške kupaže kaberne sovinjona, merloa i kaberne frana, vertikalu etikete Ergo crveno u velikim pakovanjima, te šardone s malo sivog pinoa pod etiketom Ergo belo.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama