Onlajn kurs francuskog vinskog jezika

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Onlajn kurs francuskog vinskog jezika

Kurs francuskog vinskog jezika, odnosno vinske terminologije, koji se održava od 2016. godine pod nazivom „Francuski i vino“, dobio je i onlajn platformu u vidu YouTube kanala.

Ova edukativna radionica čulnog metoda učenja francuskog u organizaciji profesorke francuskog jezika i književnosti i polaznice vinske akademije WSET Marije Vukelić, osmišljena je s namerom da somelijere, ugostitelje, pa i obične ljubitelje vina uputi u fonetiku i gramatiku francuskih sorti, vina i propratnih jela.

Za vreme pandemije virusa COVID-19, usled nemogućnosti održavanja kursa na uobičajen način, edukacija je nastavljena na YouTube kanalu pod nazivom „Marija i vino i tri točkice“, gde se redovno, svakog petka u 17 časova može pogledati nova petnaestominutna epizoda. Svaka epizoda pokriva po jedno slovo abecede, predstavljajući publici francuske reči za vinske pokrajine, sorte, vina i ostale pojmove, uz osnove čitanja i pisanja, kao i ovladavanje osnovama komunikacije na ovom jeziku.

Kanal pruža potpuno besplatnu mogućnost ovakve edukacije, a za one koji su više zainteresovani, nudi se i individualni kurs u vidu interaktivne radionice po ceni od 14 evra za 90 minuta. Uz radionicu se može učestvovati i u nagradnoj igri, uz mogućnost osvajanja pojedinih francuskih vina.

Kurs možete pogledati na ovom linku

nazad na vrh

Srodni tekstovi