Salon žilavke u Trebinju

  • Objavljeno u Vesti
Salon žilavke u Trebinju

Ovogodišnji Salon žilavke koji se tradicionalno održava u Trebinju, zakazan za utorak 17. avgust u Vinskoj galeriji Vukoje, širi se na gotovo čitavo područje Hercegovine kao višednevna manifestacija promovišući tamošnje vinarije, vinske puteve i turizam.

Peti jubilarni Salon ove hercegovačke autohtone sorte u organizaciji Udruženja građana Salon žilavke odvijaće se na nekoliko lokacija u Mostaru i Trebinju fokusirajući tako Hercegovinu kao vrhunsku destinaciju vinskog turizma, dok će centralni događaj izložbe najboljih hercegovačkih vina u Vinskoj Galeriji Vukoje predstaviti rekordan broj proizvođača žilavke na jednom mestu.

- Ponovno okupljanje oko žilavke dokaz je vrijednosti ove sorte i njenih osobenosti, ali i njenog ogromnog potencijala prepoznatog od strane hercegovačkih vinara – kažu u vinariji Podrumi Vukoje 1982.

salon zilavke 03

Ova vinarija kao inicijator Salona žilavke godinama uspešno sarađuje sa medijima iz regiona zahvaljujući čemu je Galerija Vukoje danas prepoznata kao jedan od regionalnih lidera u promociji vrhunskih vina i vinskog turizma. Upravo iz tog razloga došlo se na ideju da se ove godine oformi medijski karavan, poseti Mostar i Međugorje, nekoliko tamošnjih, a potom i pojedine vinarije na putu do Trebinja.

Uz brojne druge aktivnosti tokom tri dana druženja vinara sa medijima, stručni deo priče na temu Vinske ceste Hercegovine obogatiće Emanuela Panke, predsednica Iter Vitis Route, Žozef Darel novinar Decantera i Željko Garmaz, autor knjige Vinske priče Bosne i Hercegovine.  |

nazad na vrh