Upoznavanje sa srpskim sortama grožđa

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Foto: Aleksandar Bojković Foto: Aleksandar Bojković

Prvo takmičenje mladih somelijera održaće se u hotelu Hyatt Regency Beograd 11. novembra u organizaciji Udruženja somelijera Srbije – SERSA. Posebno zanimljivo je i po tome što će tridesetak takmičara starosti od 18 do 29 godina iz raznih delova Srbije, od kojih su neki još uvek studenti Visoke hotelijerske škole u Beogradu dok drugi već rade kao ugostitelji u nekim od poznatih srpskih restorana, uz umeće u sferi vinskog servisa prikazati znanje o srpskim vinskim regionima i autohtonim sortama. Finale koje počinje u 16 časova otvoreno je za javnost.

Osim takmičenja biće ovo dodatna promocija vodećih autohtonih i novostvorenih sorti poput prokupca, kadarke, crne i bele tamjanike, smederevke, morave, ali i onih manje zastupljenih kao što su probus, bagrina, petra, župljanka i druge, što svakako utiče na jačanje srpskog vinskog identiteta.

Nakon kvalifikacija i polufinala u poslednjoj etapi će samo tri takmičara odlučiti o najboljem koji će poneti titulu - najbolji mladi somelijer - poznavalac vina od autohtonih sorti grožđa Srbije!

Za više informacija i pristup događaju kontaktirati Mariju Radović, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili 069 627 452.   |

nazad na vrh

Srodni tekstovi