Turizam i enogastronomija

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Na Zagrebačkom velesajmu otvoreni su Dani turizma i enogastronomije, gde će na četiri specijalizovana sajma do 12. maja učestvovati 258 izlagača iz 16 zemalja.

vinovita-2012Reč je o međunarodnim sajmovima turizma CroTOUR, hrane, pića i gastronomskih inovacija InGa, vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo Vinovita i hotelsko ugostiteljske opreme i cateringa Hotel & Gastroteh.
Otvarajući sajmove, zamenik ministra turizma Oleg Valjalo izjavio je da turizam danas izlazi iz okvira industrije i postaje društveno - ekonomski fenomen, te da je u budućnosti potrebno više pažnje posvetiti principima održivog razvoja.
U sklopu sajma CroTOUR održaće se radionice B2B – susret touroperatora i turističkih firmi Buy Croatia za 2012. godinu i ugovaranje za 2013, kao i upoznavanje s potrebama i željama kupaca turističkih aranžmana i konkurencijom. Održaće se i stručni skup na temu "Hrvatske turističke agencije u susret ulasku u EU", a biće održane i skupštine udruženja putničkih agencija i hotelijera. 
Posebno zanimljiv biće Cro Summer Job u sklopu kojega će se nuditi sezonski poslovi za ovu godinu.
Na sajmu Vinovita izabraće se i najbolji mladi vinar, dok će u sklopu sajma Hotel & Gastroteh biti održano između ostalog i savetovanje o strategiji održivog turizma.
Više o zanimljivostima na sajmovima potražite na: Događanja
nazad na vrh