Župa 2013 izgubljena u prevodu

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share

sajam-vinaDrugi sajam vina „Župa 2013” ponovo je na tron stavio lokalne vinare i najvećeg lokalnog proizvođača vina, alkoholnih pića, sokova, koncetrata i baza – Vino Župa! Publika je ipak odlučila da sve to što se prvog vikenda u junu dešavalo u Aleksandrovcu – preskoči!

Sajam vina „Župa 2013”, nakon što su ga u Hali sportova u Aleksandrovcu 7. juna svečano otvorili predsednik opštine i predsednik organizacionog odbora Dragan Blagojević, te u ime ministarstva zupapoljoprivrede državni sekretar Danilo Golubović, obelodanio je ovogodišnje laureate ove mlade vinske manifestacije uznikle na uzajamnom razumevanju pojedinih lokalnih vinara & političkih struktura.

Po mišljenju žirija, za koji neki mediji tvrde da je međunarodni, ali mi nismo u situaciji da potvrdimo ko je sve u njemu bio, za (sve)ukupnog pobednika sajma proglašeno je AD Vino Župa iz Aleksandrovca, čijim vinima je pomenuti žiri dodelio 10 zlatnih medalja. U ovom trenutku nismo u situaciji tačno da potvrdimo i za koja vina i sa kojim ocenama, a nikakvih cosic_muskat_ruzaposebnih informacija o tome nema ni na sajtu organizatora sajma, niti na internet prezentaciji laureata, gde se kao aktulene „vrte” najnovije vesti iz 2007. i 2008. godine!

Šampion kvaliteta i najbolje ocenjeno belo vino „Župa 2013” je Sauvignon Blanc, Kraljevske vinarije Oplenac iz Topole, koje je to priznanje osvojilo i prošle godine. Za najbolji roze izabran je Muskat ruža Vinarije Ćosić iz obližnjeg Vitkova, dok je priznanje za najbolje crveno vino otišlo u Makedoniju, kao i prošle godine, ali ovaj put u vinariju Elenov Agropin DOO za Cabernet Sauvignon.

Iako se organizator u svom marketinškom nastupu oslanjao na veliku tradiciju Župe u proizvodnji vina, te shodno tome najavljivao veliko interesovanje i bogat sadržaj, publike je bilo do te mere malo da su neki pomislili da se radi i o bojkotu! A ulaz je bio – besplatan!

Sve u svemu, ideja o organizovanju Sajma vina u Župi verovatno ima smisla, ali posle prva dva izdanja jasno je da nešto u toj priči ne štima. Šta? To je već pitanja od 10 evra za drugove rukovodioce ove priredbe. Pod pretpostavkom da im se odgovor nije izgubio u prevodu! 

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama