Najbolja vina Srbije na VTV 2014!

Najbolja vina Srbije na VTV 2014!

Veliki Test Vino.rs 2014, IV Međunarodno ocenjivanje najboljih vina Srbije u izboru Vino.rs održaće se 27. i 28 novembra u Beogradu, kada će najbolja vina Srbije po prvi put ocenjivati isključivo inostrani žiri sastavljen od internacionalnih sudija – među kojima i dvoje s titulom Master of Wine!

Ovo je već sada događaj o kojem se u vinskom svetu Srbije uveliko govori, a dolazak na VTV 2014 najavili su i vinski novinari i blogeri iz Velike Britanije, Italije, Nemačke, Bugarske, Hrvatske, SAD, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, što ukazuje na sve veći značaj srpskih vina i ove manifestacije u regionu, ali i izvan njega.

Sva najbolja vina Srbije biće podeljena i ocenjena u šest kategorija (crvena, bela, roze, penušava, prirodno slatka i pojačana ili aromatizovana) a žiri će na kraju uz pobednike po kategorijama proglasiti i sveukupnog pobednika koji će poneti Vino.rs Grand Prix i naziv najboljeg vina Srbije 2014. godine!

Očekivanja su velika, s obzirom na konstantan uspon kvaliteta srpskih vina, što je potvrdio i prošlogodišnji Veliki Test Vino.rs 2013, kada je i jedan od najuticajnijih svetskih ocenjivača Džejmi Gud ostao iznenađen vinima koja je otkrio u Srbiji.

Da podsetimo, prošlogodišnji osvajač Vino.rs Grand Prix bilo je vino Kremen Kamen 2011 iz negotinske Vinarije Matalj, koje je pobedilo u konkurenciji više od 150 najboljih vina Srbije, dok su prethodnih godina dobitnici ove laskave nagrade bili još i Cuvee No. 1 2008 Vinarije Zvonko Bogdan, te Rodoslov Reserve 2006 Vinarije Aleksandrović, koji je pobedio na prvom ocenjivanju. 

T-Shirt-VTV-498

Sve u svemu, pred nama je po svoj prilici veoma neizvesno odmeravanje kvaliteta najboljih srpskih vina pred najrespektabilnijim žirijem ikada okupljenim na jednom ocenjivanju vina u Srbiji. Ali, osim što će vinari na ovaj način dobiti merodavan sud o kvalitetu svojih proizvoda, najveću korist od Velikog Testa Vino.rs će na kraju ponovo imati potrošači koji će pouzdano saznati kakav kvalitet vina dobijaju za svoj novac.

Dakle, 28. novembar je dan kada ćemo saznati koja su najbolja vina Srbije za 2014. godinu!

***

Formular za prijavljivanje vina i pravilnik IV Međunarodnog ocenjivanja najboljih vina Srbije u izboru Vino.rs – VELIKI TEST VINO.RS 2014 preuzmite ovde!

Poslednji put izmenjenosubota, 12 decembar 2015 19:32
nazad na vrh

Srodni tekstovi