Treći FestiWine Dubrovnik

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
Treći FestiWine Dubrovnik

Dubrovnik će tokom poslednjih pet dana aprila biti istinska vinska prestonica regiona. Od 24. aprila do 1. maja održava se treći FestiWine vinski festival, a kamene ploče drevnog grada mirisaće po najboljim vinima, prvenstveno dalmatinske regije, što uz brojne druge sorte garantuje izvrsnog plavca i pošipa u neograničenim količinima.

Pa ipak, vino u ovom slučaju nije sve. Pored centralnog eventa, Izložbe vina u Lazaretu 29. i 30. aprila, te ocenjivanja vina od strane jakog međunarodnog žirija, FestiWine nudi još tri specijalna događaja. „Dubrovačka vinska setemana“ traje svih šest dana, a svi koji se zateknu na Festivalu mogu da obiđu brojne restorane, hotele i vinske barove, te probaju vrhunska regionalna vina sljubljena s delikatesima dubrovačkog kraja, a po posebnim FestiWine cenama. Istovremeno, 28. aprila u hotelu Dubrovnik Palace održava se FestiWine Gala, gastronomski spektakl posvećen edukaciji mladih kulinarskih talenata čijem je stipendiranju namenjen kompletan prihod sa ove večeri. Vina će predstaviti somelijer Aleksandar Noršić, a jela gastro novinarka Sanja Krmpotić. Ipak, mnogi će jedva dočekati specijalnu prvomajsku radonicu „Idemo na Pelješac u carstvo vina“. Biće to Dan otvorenih podruma vinara s Pelješca u sklopu kojih će se predstaviti dvadesetak eminentnih imena. Ulazak u svaki podrum, što uključuje dve do četiri čaše vina, staje oko dva evra!

Festival Dubrovnik FestiWine održava se u organizaciji Dubrovačko neretvanske županije i u produkciji agencije Dubrovnik PartneR.  

nazad na vrh

Srodni tekstovi