Koncert Gorana Bregovića u Plantažama

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Koncert Gorana Bregovića u Plantažama

Povodom 55 godina postojanja, crnogorski vinski gigant 13. jul Plantaže organizovaće 13. juna od 20.30 časova u svojim vinogradima na Ćemovskom polju koncert Gorana Bregovića.

Biće to u pravom smislu reči spektakl za poslovne partnere komapnije iz celog sveta i najviše crnogorske zvaničnike, uključujući i predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji će imati prilike da prisustvuju koncertnoj promociji novog Bregovićevog albuma „Tri pisma iz Sarajeva“, inspirisanog trima religijama – hrišćanstvom, islamom i judaizmom.

- Kompanija je ponosna na novi veliki projekat kojim je jednog od najvećih umetnika na svetu povezala sa svojom kosmopolitskom strategijom razmišljanja i poslovanja. U čast novih uspešnih berbi nazdravljamo ovom prilikom velikim muzičkim delima i šaljemo pozitivnu poruku milionima građana širom planete – izjavio je prvi čovek Plantaža Veselin Đurišić nakon što je s muzičarem obišao vinograde i pogone za proizvodnju vina.

BOS 8730Stari Podrum 2012 za uspomenu, Goran Bregović i Veselin Đurišić

Pored značajnog jubileja, Plantaže su u poslednjih godinu dana imale još mnogo razloga za slavlje. Samo u protekloj godini osvojene su 32 medalje na svetskim vinskim smotrama, među kojima i zlato za kaberne Stari Podrum 2012 na Decanteru, a u prvih nekoliko meseci ove godine novo vino Epoha 2012 dobilo je zlatnu medalju na cenjenom Mundus Vini, a zlatni kvalitet potvrdio je i dobar deo specijalnih rezervi i crvenih premijum vina poput etiketa Vranac Reserve 2011, Premijer 2009 i Vladika 2013, baš kao i Malvazija 2016 na najstarijoj regionanoj vinskoj smotri Vino Ljubljana. Ovde posebno vredi istači Trofej za najbolje crveno vino od autohtonih sorti na  Balkans International Wine Competition u Sofiji za Vranac Premijer 2009.

Inače, na pitanje koje vino najviše voli, Bregović kaže da je to Vranac Pro Corde.

- Kako rastete pijete prvo koka-kolu, pa pivo, pa u nekim godinama počnete da konzumirate vino. To vam je kao neki put od pelena do pantalona. Nekako je prirodno da birate šta pijete. Sada pijem samo vino i uvek tražim Vranac Pro Corde, i u Njujorku, i u Francuskoj, ali i širom sveta – kaže Bregović.

nazad na vrh

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama