Vina Zvonko Bogdan u novom izdanju

  • Objavljeno u Vesti
Vina Zvonko Bogdan u novom izdanju

Preko dve stotine vinskih trgovaca, restoratera, somelijera okupilo se u velelepnoj subotičkoj vinariji Zvonko Bogdan na večeri posvećenoj uživanju svih čula, a razlog okupljanja: potpuni redizajn pakovanja novih berbi i predstavljanje zlatne medalje i najvećeg uspeha srpskog vinarstva sa ovogodišnjeg Decantera u Londonu, etikete Cuvee No.1 2016.

Kako bi sve bilo još svečanije za trenutak kao da su oživele statue legendarnih tamburaša postavljene ispred vinarije kraj Palića a pred raspoloženom svitom pojavio se on i zapevao, legenda Zvonko Bogdan.

Zvonko Bogdan ekipaMenadžment tim vinarije Zvonko Bogdan na okupu

Po mnogo čemu je ovo veče bilo jedinstveno. Iako zamišljeno kao degustacija nove berbe i redizajnirane premijum linije pred izlazak na tržište a sa fokusom na uparivanje vina i gastronomskih specijaliteta, pravo iznenađenje bilo je obraćanje prvog čoveka vinarije Andora Čakanja okupljenima što je zbilja velika retkost. Posebnu pažnju privukao je i enološki tim zaslužan za konstantan kvalitet i neprestani napredak vina Vinarije Zvonko Bogdan: prvi tehnolog vinarije i jedan od vodećih u Srbiji Srđan Lukajić u društvu sa konsultantnom, evropskom legendom enologije po imenu Floran Dumo koji je u jednom trenutku napravio kvalitativnu stilsku prekretnicu i prosto katapultirao brend Zvonko Bogdan i vinsku orbitu.

Zvonko Bogdan Andor CakanjIzuzetnost događaja uveličalo je obraćanje Andora Čakanja, prvog čoveka vinarije, te Srđana Lukajića i Florana Dumoa zaduženih za vina Zvonko Bogdan koja kreću širom sveta

A ono što se na prvi pogled da videti više je nego uočljivo jer kao što na propagandnom materijalu stoji: Nova kolekcija - svaki primerak je umetničko delo! Etikete koje oduvek privlače pažnju maštovitim prikazima Eugena Kočiša sada su na čitavoj premijum liniji iz berbe 2017. kompletirane i posebnim dodacima. Vina Pinot Blanc i Chardonnay, oba su sada u burgundskim bocama, sa plutenim čepom i barikirana dok je odležavanje u bariku do sada bilo rezervisano isključivo za šardone.

Zvonko Bogdan slika nova vina

Ekstremno popularni Rose Sec je dobio čak i raritetni stakleni zapušač čime je bukvalno egzotika na srpskom tržištu. I dok su Pino Grigio i Sauvignon Blanc na navojni čep, jedino godinu starije vino, Cuvee No.1 2016 okitio se samo zlatnom nalepnicom Decantera. Malo li je?

Zvonko Bogdan i tamburasi

Pa, kome je bilo malo, šou Zvonka Bogdana i njegovih tamburaša stavio je zasigurno tačku na „i“, ali ono što nam je posebno privuklo pažnju je činjenica da nema više Zvonkovog potpisa crvenim mastilom na etiketama.

Jasan znak da ova vina i brend pod kojim su, samo svojim kvalitetom i izgledom zaslužuju punu pažnju na domaćoj i svetskoj vinskoj sceni.

nazad na vrh