WineRi: En primeur kvarnerskih vina

  • Objavljeno u Info
  • Bookmark and Share
WineRi: En primeur kvarnerskih vina

Treći međunarodni eno-gastro festival WineRi 2019 održava se u Rijeci 8. i 9. marta od 13 do 19 časova u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja.

Pod sloganom „Trs je naš“, na festivalu će se predstavit 67 izlagača iz Hrvatske, Makedonije, Srbije i Slovenije, među kojima i 50 vinarija, a valja posebno napomenuti da će tokom ta dva dana biti održano i osam originalnih vinskih radionica.

Organizatori veruju da će broj posetilaca nadmašiti prošlogodišnji Wine Ri, koji se pokazao kao svojevrsni praznik „mediteranskom načinu života“ i odlična prilika za upoznavanje s vinima Kvarnera i tamošnjim autohtonim sortama.

Kao i prošle godine, festival ima humanitarni karakter te će svi izlagači donirati svoje proizvode koje će posetioci moći da otkupe za simboličnih 50 kuna, a sav prihod se donira udruženju za rad s decom s posebnim potrebama „Hoću – mogu“ iz Pazina.

Ulaznica za WineRi iznosi 60 kuna, kaucija za čašu 20 kuna, a zbog ograničenog broja mesta svaka od radionica naplaćuje se po 60 kuna.

nazad na vrh