Zlatasti sjaj srpskih vina

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Zlatasti sjaj srpskih vina

Mala ali odabrana reprezentacija srpskih vinara predstavila se na ekskluzivnom SuperWine 4.0 salonu vina održanom na bazenu Porto Montenegro jahting kluba u Tivtu.

KOvacevic7

Geografski posmatrano, predstavljena je čitava Srbija od Subotice, preko Fruške gore, Oplenca do Vranja, a svoje novitete i proverne etikete iznele su neke od najznačajnijih domaćih vinarija, Aleksić, Kovačević i Zvonko Bogdan.

Zvonko Bogdan

U ovom društvu našlo se i jedno novo, ali prema potencijalima i veličini podruma veliko ime, vinarija PIK Oplenac. Možda se na salonu nije zatekao preveliki broj ljudi iz sveta vinskog biznisa, ali poznatih etiketa i lica nije nedostajalo, dok su pohvale srpskim vinarima stizale sa svih strana.

pik oplenac

I dok su na štandu vinarije Zvonko Bogdan upoznavali prisutne sa premijum linijom Icon, ali i novim mladim belim vinima, dok je Kovačevićev Aurelius plenio punu pažnju baš kao i nadaleko poznati Sauvignon BlancChardonnay Rosetto, sestre Aleksić su kao keca iz rukava izvukle iznenađenje: šardone prepun listića od 24 karatnog zlata!

aleksic

gold Bonaca

Ovo, trenutno najluksuznije vino u Srbiji je stopostotoni šardone iz berbe 2014 barikiran punih devet meseci. Zvanično još nije pušten u prodaju, a etiketa je Bonaca Gold. Bonaca je termin za potpuno mirno more bez daška vetra, ali sudeći prema interesovanju za ovo vino, Bonaca Gold će vinariji Aleksić biti uragan u puna jedra, barem na crnogorskom tržištu vrlo osetljivom na najprefinjenije uvozne artikle.

nazad na vrh

Srodni tekstovi