Besplatna degustacija Vimmida

  • Objavljeno u Vesti
  • Bookmark and Share
Besplatna degustacija Vimmida

U beogradskoj vinoteci Riznica vina, Ruzveltova 48, u petak 5. maja od 20 časova održaće se prodajna degustacija vina vinarije Vimmid, poznate pre svega po kaberneu Aglaja i kupaži sovinjona i semijona.

Ova mlada vinarija iz Negotinske krajine predstaviće ovom prilikom i svoje domaće proizvode od mangulice, tako da će se „pozitivan holesterol” u vidu pršute, pečenice, vrata i kobasica naći u kombinaciji sa četiri njihova vina, većina iz najnovije berbe, dok je za kraj najavljeno specijalno raritetno vino iznenađenja.

Aglaja Vimmid 4

Treba napomenuti da se ulaz na degustaciju neće naplaćivati, već se gosti pozivaju da po specijalno sniženim cenama kupe neki od proizvoda vinarije Vimmid, bilo vino ili suhomesnate proizvode proizvođača Mangulica d.o.o.

Vina na degustaciji:

*  Aglaja Sauvignon & Semillon 2015, kupaža snažne strukture sa zelenkasto-žutim odbljescima i raskošnog bukea. Svežina citrusnih ukusa sa mineralnom završnicom daje ovom vinu poseban karakter i mnogo elegancije.

*  Aglaja Chardonnay 2015 nosi divne zrele arome kruške, jabuke, a čini se i meda. Ili tu iluziju čini prisutnost diskretnih vanilinskih materija koji dolaze od barikiranja.

* Aglaja Roze 2016, potpuni novitet u stilu, polusuva varijanta već poznate i priznate kupaže sorti pino noar, prokupac i merlo.

* Aglaja Cabernet Sauvignon 2015  još je praktično mlado vino i tanini će vas ščepati i uvući u kolo sa rskavim kiselinama, ali bukvalno ćete pritom osetiti nabore kože kako se aromatski izvijaju iz 13 % alkohola.

nazad na vrh

Srodni tekstovi