Festival šumadijskih vina

 • Objavljeno u Info
 • Bookmark and Share
Festival šumadijskih vina

Po mnogo čemu ovogodišnji Festival šumadijskih vina biće poseban. Manifestacija zakazana za subotu 23. juna u prostoru Kraljevske vinarije podno Oplenca nosi kao prvo predznak malog jubileja jer ovo je peto predstavljanje najboljih šumadijskih vina na ovom prostoru.

Kao drugo, pored tradicionalne izložbe likovnih radova "Umetnost i vino”, čije je otvaranje istog dana u 15 časova u Vinogradarevoj kući, poseban kuriozitet biće svečanost otvaranja renovirane degustacione sale u Kraljevskoj vinariji koja će zablistati u punom sjaju posle gotovo 70 godina.

sumadijski vinari i jelena voditelj

Međutim poseban značaj ovoj izložbi vina daje činjenica da je nevreme sredinom juna opustošilo šumadijske vinograde i da je prisustvo manifestaciji u neku ruku i dodatni podsticaj vrednim vinarima da izdrže i sa dodatnom energijom i optimizmom nastave dalje u radu.

Svečano otvaranje festivala je u 17 časova, nakon čega sledi uživanje u sve boljim vinima i muzičkom programu.

Inače, renoviranje sale Kraljevska vinarije, koja će ubuduće biti jedinstveni regionalni centar za prezentovanje ponude vina Šumadije sa potpuno opremljenom degustacionom salom, prodavnicom i izložbenim delom, predstavlja integralni deo projekta „IMPULS wine“, čiji je nosilac Regionalna Agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, a finansira ga Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC) u okviru programa Podrška ruralnom i regionalnom razvoju u Republici Srbiji.

guzva7179

Na ceremoniji svečanog otvaranja posetiocima, predstavnicima javnog i kulturnog života, ljubiteljima i poštovaocima vina iz zemlje i regiona obratiće se predsednik Udruženja vinara Šumadije Veselin Despotović, direktor Agencije za regionalni ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja Nenad Popović, predstavnik implementacione agencije Programa PRRRS Irina Slavković, dok će festival svečano otvoriti pisac Dragan Velikić.

Ulaznica za festival košta 300 dinara i podrazumeva degustaciju vina svih prisutnih vinarija i prisustvo kompletnom programu festivala.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama