Kreće talas vinskih sajmova

 • Objavljeno u Vesti
 • Bookmark and Share
Kreće talas vinskih sajmova

Veliki vinski sajmovi širom sveta prava su poslastica za brojne ljubitelje vina, ali i obavezan zadatak za vinske profecionalce. Jedan od najvećih i najznačajnijih, dizeldorfski ProWein 2015 otvara vrata u nedelju 15. marta.

Na ovogodišnjem ProWein, koji će trajati do 17. marta u ukupno devet hala, zakazano je oko 300 raznoraznih vinskih manifestacija! Vina i alkoholna pića iz celog sveta biće grupisana po geografskim odrednicama, kako bi se posetioci lakše snašli u moru štandova i događaja. I dok organizatori očekuju više od 50.000 posetilaca, oni koji dolaze unapred se raduju predavanjima o različitim regionima, vrstama grožđa, trendovima i brojnim aktuelnim temama. 

Prowein14 BT2620

Sveobuhvatanost ovog sajma ogleda se kroz pojedinačne prezentacije čak 5.800 izlagača iz 50 zemalja, kao i kroz degustacije koje oni organizuju direktno na svojim štandovima, dok u središtu hale 13, tradicionalni ProWein Forum takođe nudi prostor za degustacije i predavanja. Program uključuje i organizovane ture prolaska kroz vinski svet različitih zemalja, pa će recimo profesor Li Demei, kineski enolog i vinski stručnjak, upoznati prisutne sa vinskom kulturom Kine i kineskim tržištem vina, kao i sa mogućnostima za učestvovanje na partnerskom sajmu ProWein China 2015 u novembru.

proweingoescity

Pored nacionalnih štandova, gde i dalje prednjače Italija i Francuska sa po više od hiljadu izlagača, posetioci će uživati i u ukusima vina nekih sasvim novih podneblja. Tako će se, na primer, prvi put na ovom sajmu predstaviti vina iz Bolivije, ali i isprobati pobednička vina sa prestižnog međunarodnog takmičenja Mundus Vini

Premijeru će imati i specifična izložba pod nazivom „Same but Different“, posvečena inovativnim idejama u vinskoj proizvodnji i marketingu. Tu će biti moguće da se proba i Cerevinum, pivo koje je u stvari vino, preciznije – napitak nalik na pivo koji podseća na prosecco, sa ukusom jabuke i breskve, rađeno na biodinamički način.

proWein 2015

Kako bi se posetioci što bolje pripemili za posetu, organizatori su unapredili postojeću bazu za pretragu podataka i izlagača i to tako što su uveli dodatne kriterijume za pretragu po obimu prodaje, veličini kompanije, tržištima na kojima izvozi svoje proizvode i slično, a omogućeno je i pronalaženje kontakata i zakazivanja B2B sastanaka sa potencijalnim partnerima online i pre događaja.

Ulaznica za jedan dan staje 30 evra, za sva tri dana 55 evra, a katalog se posebno plaća 15 evra. Vrata sajma se otvaraju u devet časova, a zatvaraju u 18 časova.

Dodatne informacije o sajmu na sajtu ProWein 2015.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

 • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
 • VINO.RS doo
 • Jurija Gagarina 57/1a
 • 11070 N. Beograd
 • PIB: 107512643
 • Matični broj: 20818476
 • Žiro-račun: 340-11007337-17
 • Mail [email protected]
 • Telefon: 064 111 8279

O nama