Marina Ćirić: Volim vino i rado ga se sećam

Marina Ćirić: Volim vino i rado ga se sećam

Autor popularnog vinskog bloga Vina & Marina i saradnik Vino.rs, Marina Ćirić u karantinu čeka prvo dete:

- Moj trudnički karantin ušao je u deveti mesec, koliko traje moja vinska apstinencija. Dakle, volim vino i rado ga se sećam! Pozitivno je to što moja kolekcija vina za to vreme raste, ljudi mi i dalje poklanjaju vina, tako da ću imati u čemu da uživam uskoro.

Što se tiče vina koje bih ponela u karantin kada bih u njemu mogla da pijem, iako moram priznati da sam malo ispala iz fazona, svakako bih išla sa mojom standardnom listom favorita. Znači, karantin ne bi mogao da prođe bez dobrog supertoskanca, barola i chianti classica (veoma sam empatična sa najdražom mi Italijom i u ovim vremenima). Dalje, svakako prokupac, pogotovo u ovakvim situacijama trebalo bi da pijemo lokalna vina i podržimo naše vinare. Generalno, držala bih se vina koja mogu da se upare uz većinu jela spremanih kod kuće, ali i onih koja su najlepša kada se dele s „nekim iz istog gnezda“.

U najtoplijem delu dana, na terasi bih uživala uz ledeni sovinjon i lagano barikirani šardone, prisećajući se prolećnog vetra sa nekih lepih vinskih destinacija od prošle godine u ovo vreme. Tamjanika bi takođe bila na spisku, nešto mirisno i lepršavo da otera turobne misli, kao i određeni suvi rozei.

Penušavci bi svakako bili prisutni u velikoj količini, umesto jutarnje kafe uz doručak, suvi, mineralni i sa dovoljno mehurića da osmesi potraju dok se ne dočepam nekih crvenih teškaša.

Za kraj, iako iz mene progovara #foreverhungry trudnica, stavila bih „u štek“ flašicu Vin Santa za hedonizam uz neke domaće biskvite, ili jednu slatku malu koju verujem da svi znaju. Sve u svemu, otvarajte te boce koje čuvate za „specijalne prilike“, jer ova definitivno jeste. Izvadite najfinije čaše i uživajte u svom mikrokosmosu & kućnom pritvoru. Ko zna kada ćete ponovo zaista imati toliko vremena.

nazad na vrh

Srodni tekstovi

Online prodavnica vino.rs

Pitajte somelijera

  • Ukoliko imate pitanja u vezi izbora vina ili ostalih artikala u online prodavnici Vino.rs nudimo vam stručnu pomoć naših somelijera. Pitanja možete postaviti pozivom na telefon 064 111 8279 ili slanjem na mail adresu i naslovite sa PITAJTE SOMELIJERA! Odgovor će te dobiti u roku od jednog radnog dana.

Preporuka

Veoma je važno da dobro pročitate Uslove kupovine” i imate ih u vidu prilikom ostvarivanja svojih porudžbina. Na ovaj način se od zloupotreba štite prava svih učesnika u procesu kupoprodaje te Vas molimo da prihvatite ove mere predostrožnosti kao obostranu zaštitu u procesu.

vino-rs logo beli
  • VINO.RS doo
  • Jurija Gagarina 57/1a
  • 11070 N. Beograd
  • PIB: 107512643
  • Matični broj: 20818476
  • Žiro-račun: 340-11007337-17
  • Mail [email protected]
  • Telefon: 064 111 8279

O nama